Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sliepka znáša zelené vajíčka

Dominika (8) sa sliepok nebojí. Tú, čo znáša zelené vajíčka, pokojne chytí do ruky. Zobraziť galériu (2)
Dominika (8) sa sliepok nebojí. Tú, čo znáša zelené vajíčka, pokojne chytí do ruky. (Zdroj: Nový Čas)

ORECHOVÁ - Úplne zelené vajíčka začala znášať sliepka na dvore rodiny Juraja Balombiniho (45) z dedinky Orechová pri Sobranciach. Sliepočka svoje prvé vajíčko zniesla iba pred týždňom. Vajíčka sú veľké ako od normálnych sliepok, len sú hráškovozelené.

Ani bielkom a žĺtkom sa nelíšia od bežných vajec. Domáci ich však zatiaľ majú na okrasu. Najprv ich dajú preveriť, či sú v poriadku.

„Teraz čakáme, či náhodou nezačne niesť ružové alebo zlaté. Aspoň by sme nemuseli zháňať kraslice na Veľkú noc,“ smeje sa Juraj Balombini. Sliepočku spolu s kohútikom dostal od svojho známeho z Poľska.

„Hovoril mi, že bude znášať zelené, bezcholesterové vajcia. Neveril som mu. Veď tá sliepka sa nelíši od ostatných. Keby som to nevidel na vlastné oči, určite tomu neuverím,“ vysvetľuje gazda. Presvedčil sa až teraz, keď zniesla prvé vajíčko.

„Dva dni znáša vajíčka, tretí oddychuje,“ upresňuje pani Zuzana Balombiniová (70). Teraz vajíčka zbierajú a potom ich pošlú na veterinu, či sú zdraviu vyhovujúce. „Ak budú v poriadku, tak si možno otvoríme chov,“ uvažuje o budúcnosti Juraj Balombini.

Sliepka znáša zelené vajíčka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu