Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hlaváček: S herectvom končím!

Oldo Hlaváček Zobraziť galériu (4)
Oldo Hlaváček

BRATISLAVA – Má 72 rokov, je vždy usmiaty a ešte stále hrá v divadle! Herec, zabávač a moderátor Oldo Hlaváček. Hoci sa psychicky aj fyzicky cíti vo forme, tento rok sa už chce pobrať do hereckého dôchodku. Prečo teda mieni opustiť svojich fanúšikov?

Napriek tomu, že dlhé desaťročia zabával divákov v televízii či divadle a rozosmieval poslucháčov rozhlasu, sa Hlaváček nikdy netajil tým, že preňho je prvoradá rodina: „Chcem sa už venovať svojim najbližším. Moja manželka v divadle skončila minulý rok a ja ju budem nasledovať,“ prezradil stále populárny herec, ktorý má s bratislavským Divadlom P. O. Hviezdoslava podpísanú zmluvu len do konca roka.

Oldo Hlaváček napriek 7 krížikom nepociťuje únavu. „Ešte by som si trúfal hrať aj ďalších dvadsať rokov,“ vyhlásil. Na zaslúženom hereckom odpočinku si chce nájsť čas aj na svoju najväčšiu záľubu – domáce majstrovstvo. „Práca v divadle je radostná, ale po maliarovi či sochárovi zostane nejaké dielo. Po nás hercoch zostáva len spomienka. Ak urobím stoličku, vidím, že som tu niečo zanechal. Samozrejme, prácu herca nemôžem v žiadnom prípade bagatelizovať,“ poznamenal.

Jeho rozhodnutie odísť z divadla nemusí byť - ako to u hercov často býva - definitívne. Záver jeho kariéry bude spojený s otvorením nového bratislavského Národného divadla, kde by sa mal aj Oldo Hlaváček objaviť v niekoľkých divadelných predstaveniach. Možno sa mu v nových priestoroch zapáči natoľko, že ho v „akcii“ uvidíme ešte aj o tých dvadsať rokov...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu