Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrť Heatha Ledgera: Zrejme sa predávkoval!

Jedna z posledných oficiálnych fotografií herca Heatha Ledgera, odfotená na módnej šou počas týždňa módy 10. januára 2007 v New Yorku. Zobraziť galériu (20)
Jedna z posledných oficiálnych fotografií herca Heatha Ledgera, odfotená na módnej šou počas týždňa módy 10. januára 2007 v New Yorku. (Zdroj: TASR)

NEW YORK - Vo veku 28 rokov zomrel v utorok 22.1. 2008 vo svojom byte na Manhattane americký herec Heath Ledger. Informovala o tom televízna stanica CNN. Preslávil sa predovšetkým hlavnou úlohou v kontroverznom filme Skrotená hora, no zahral si aj v životopisnom filme o Bobovi Dylanovi I´m not there.

Ako informovala CNN newyorská polícia, Ledgera našla v jeho byte upratovačka a masérka, s ktorou sa mal Heath stretnúť. Dvadsaťosemročný herec ležal nahý pri posteli a v jeho blízkosti boli tabletky na spanie. Hovorca polície uviedol, že sa nenašli evidentné známky toho, že by spáchal samovraždu. Polícia pokladá za možnú príčinu smrti predávkovanie, potvrdiť to musí pitva.

Heath Ledger sa narodil v západnej Austrálii. S herečkou Michelle Williams mal jedno dieťa – dcéru. Na jeseň minulého roka sa s ňou rozviedol a začal žiť s topmodelkou Helenou Christensen. Pred Williamsovou randil Ledger s herečkou Naomi Watts.

Jeho smrť zasiahla aj režiséra Terryho Gilliama. Ledger hral hlavnú úlohu v jeho novom rozpracovanom filme The Imaginarium of Doctor Parnassus s plánovanou premiérou na budúci rok.

Otec Heatha Ledgera prehovoril o tragickej smrti syna
Otec zosnulého herca Heatha Ledgera otvorene prehovoril o šokujúcej smrti svojho syna, ktorý zomrel na predávkovanie drogami v utorok v New Yorku.

"Heathova rodina potvrdzuje veľmi tragickú, predčasnú smrť nášho milovaného syna, brata a milujúceho otca Matildy. Podľa domovníka ho našli pokojne spať v jeho apartmáne v New Yorku o 15:30 (21:30 stredoeurópskeho času). Chceli by sme sa poďakovať našim priateľom a každému na svete za priania a vľúdne myšlienky. Heath sa počas svojho krátkeho života dotkol mnohých ľudí na mnohých úrovniach, ale len niekoľko z nich dostalo šancu ho skutočne poznať. Bol realistický, šľachetný, láskavý, nezištný a život milujúci jedinec, ktorý mnohých neobyčajne inšpiroval. Prosíme vás, rešpektujte, že naša rodina potrebuje pokojne smútiť a oplakať túto stratu v súkromí," povedal Kim Ledger.

Michelle Williams sa o Ledgerovej smrti dozvedela vo Švédsku
Herečka Michelle Williams sa o smrti svojho bývalého snúbenca herca Heatha Ledgera dozvedela vo Švédsku. Ako informovala internetová stránka časopisu People, 27-ročná herečka je v Európe spolu s dvojročnou dcérou Matildou. "Je zničená," povedal nemenovaný zdroj pre časopis People. Napriek tomu, že ich trojročný vzťah nevydržal, pre oboch bola práve dcérka na prvom mieste. "Nemôžem uveriť, že Matilda bude vyrastať bez otca, bez toho, aby ho poznala, a že Michelle sa bude musieť vyrovnávať s tým, že jej dcéra nemá otca. Je silná, zvládne to, ale bude to pre ňu ťažké," doplnil nemenovaný zdroj.



Heatha Ledgera oplakávajú od Hollywoodu až do Austrálie
Hollywoodske hviezdy Mel Gibson, John Travolta a Nicole Kidman sa v stredu pridali k austrálskemu premiérovi, aby vzdali poctu Heathovi Ledgerovi - chlapcovi z Perthu, ktorý vyrástol na filmového lámača sŕdc. Gibson, ktorý si relatívne neznámeho Ledgera vybral do úlohy svojho syna v snímke Patriot (2000), povedal, že smrť tohto všestranne nadaného herca je "tragická strata".

"Tak veľmi som v neho veril. Práve začínal a prísť o život v takom mladom veku je tragická strata. Moje myšlienky a modlitby sú s ním a jeho rodinou," reagoval Gibson. Austrálska herečka Nicole Kidman nazvala Ledgerovu smrť "tragédiou" a povedala, že jej srdce je s rodinou mladého herca. Travolta Ledgera označil za jedného zo svojich "obľúbených hercov". "Jeho schopnosti boli výnimočné... je to strašná strata," dodal Travolta. Ledger len nedávno dokončil nakrúcanie novej snímky z batmanovskej série Temný rytier, v ktorom si zahral Batmanovho protivníka Jokera. Prezident spoločnosti Warner Bros Entertainment Alan Horn a prezident Warner Bros Picture Group Jeff Robinov sú podľa vlastných slov "šokovaní a zničení". "Naša komunita stratila obrovský talent. Heath bol úžasný herec a výnimočná osobnosť. Naše srdcia sú s jeho rodinou a priateľmi," reagovali v spoločnom stanovisku.

Austrálsky premiér Kevin Rudd označil stratu "jedného z najlepších austrálskych hercov" za tragédiu. "Rôznorodé a náročné úlohy Heatha Ledgera si budeme pamätať, ako jedny z najlepších hereckých výkonov austrálskeho herca," uviedol Rudd v stanovisku. Cate Blanchett, ktorá s Ledgerom hrala v životopisnej snímke o Bobovi Dylanovi I'm Not There, je podľa vlastných slov "šokovaná a nešťastná". "Rešpektujem Heathovu prácu a vždy som obdivovala jeho neustály umelecký vývoj. Moje myšlienky sú s jeho rodinou a blízkymi priateľmi," uviedla Blanchett vo vyhlásení.

Neil Armfield, ktorý Ledgera režíroval v jeho poslednom austrálskom filme Candy (2006), povedal, že herec svoju kariéru ovládal neuveriteľne dobre, čím sa posúval k stále náročnejším úlohám. "Asi pred štyrmi rokmi sa rozhodol nedať sa viac ovládať producentmi a manažérmi a pracovať vlastným spôsobom," povedal Armfield pre Australian Broadcasting Corp.

Producent Emile Sherman, ktorý Ledgera spoznal pri nakrúcaní Candy, povedal, že smrť mladého herca je "obrovskou osobnou stratou pre jeho rodinu a jeho dcéru Matildu", a je to smutný deň pre filmový priemysel. "Strácame zvyšok jeho kariéry, ktorá by bola nepochybne úžasná," povedal pre AFP.

Predseda Asociácie austrálskych filmových kritikov Peter Krausz opísal Ledgera ako skromného herca, ktorý "nikdy nerozprával o získavaní cien alebo o tom, aký je významný herec a nikdy na mňa nepozeral s tým, že je slávny. Nikdy nehral hollywoodsku hru," dodal. Jeho slová potvrdil aj austrálsky filmový kritik David Stratton. "Úžasné na Heathovi Ledgerovi bolo, že bol sám sebou. Bol Heath Ledger a bol veľmi dobrý," povedal pre Sky News.


Výsledky pitvy Heatha Ledgera nestačia, treba ďalšie testy

Výsledky pitvy zosnulého austrálskeho herca Heatha Ledgera sú "nepresvedčivé", informovala hovorkyňa newyorského súdneho lekára Ellen Borakove. Na ďalšie potrebné testy budú podľa jej slov potrebovať viac ako týždeň. "Budeme musieť urobiť ďalšie testy, vrátane toxikológie, ktoré budú trvať asi desať dní," komentovala výsledky dnešnej pitvy Borakove.


Smrť Heatha Ledgera



Spomienka na Heatha Ledgera



Film Ples príšer, v ktorom jeho tragická postava Sonny spáchala samovraždu:



Príbeh rytiera



Skrotená hora



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu