Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ladislav Chudík je už doma!

Ladislav Chudík
Ladislav Chudík

BRATISLAVA - Legendárny herec, 81-ročný Ladislav Chudík sa z nemocnice konečne vrátil domov. Zdravotný stav prominentného pacienta sa po zápale v brušnej dutine zlepšil natoľko, že lekári mu dovolili po 43 dňoch opustiť zdravotnícke zariadenie.

"V domácom prostredí sa chorý zvyčajne lepšie zotavuje. Preto sme spolu s tímom špecialistov tento pokus urobili. Verím, že domáca opatera mu prospeje," nádeja sa manželka Alena Chudíková (56).

Jeden z najslávnejších hercov v našich dejinách prekonáva v týchto dňoch následky zápalového ochorenia v brušnej dutine. Na dlhé týždne ho táto choroba sprevádzaná vysokými teplotami pripútala na lôžko oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny v bratislavskej Fakultnej nemocnici Cyrila a Metoda. Tu sa podrobil aj chirurgickému zákroku. Nezabudnuteľný predstaviteľ doktora Sovu v kultovom seriáli Nemocnica na okraji mesta - primár Sova - bojoval o život. Jeho stav bol vážny, rozhodovali minúty. Operácia dopadla dobre, lekári však čakali, ako sa so zákrokom vyrovná umelcov organizmus. Veď jeho liečba bola od počiatku komplikovaná vysokým vekom. Vyše 30 dní nejedol, prijímal len umelú výživu a infúzie. Včera ho však jeho manželka previezla do ich petržalského panelákového bytu. "Dúfam, že manželovi pobyt doma pomôže a jeho zdravotný stav sa zlepší. Aj pre neho sú problémom súčastné veľké horúčavy," zdôverila sa pani Alena. Zlepšenie zdravotného stavu skvelého herca potvrdil včera aj MUDr. Viliam Slezák, CSc. Ten krátko po odchode Chudíka z bratislavskej nemocnice povedal: "Pacient bol prepustený do ambulantnej starostlivosti. Naďalej však zostáva pod dohľadom lekárov."

Zdá sa, že známy umelec je z najhoršieho von. Naďalej však bude absolvovať pravidelné lekárske kontroly a k zlepšeniu jeho fyzického i duevného stavu nepochybne prispeje aj starostlivosť a podpora milujúcej manželky Aleny a najbližších.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu