Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na zvedavé otázky o jej prípadnom priateľovi vládze odpovedať

Martina Šindlerová Zobraziť galériu (7)
Martina Šindlerová

Čerstvá sedemnástka Martina Šindlerová trávi prázdniny pod dohľadom mužov. V posilňovni sa o ňu stará osobný tréner, v štúdiu producent a doma otec.

Na dva letné mesiace sa väčšina školopovinných detí teší už od Vianoc. Strieborná slovenská superstar Martina Šindlerová (17) však nepatrí k tejto väčšine. Vodu a slnko mladá Bratislavčanka toto leto ešte neokúsila. Namiesto toho sa potí vo fitnescentre a v hudobnom štúdiu. No menili by ste s ňou?

Práve ste absolvovali ranný tréning v posilňovni. Máte tak veľa voľného času?

- Za posledných desať dní som bola vo fitku deväťkrát, no je to výnimočný stav. Sľúbila som si, že tieto prázdniny využijem aj na to, že budem chodiť pravidelne cvičiť.

Zatiaľ vás to baví?

- Baví ma to skôr po cvičení ako počas neho. (smiech)

Badáte na sebe nejaké fyzické zmeny?

- Ono je to prevažne o spevnení. A to sa každý cíti trošku lepšie.

Ste po tréningu aj po raňajkách. Ako by ste sa opísali?

- Čiastočne zobudená. Ráno to totiž bolo naopak. Sedem hodín ráno je pre mňa extrémne skoro na akékoľvek aktivity. Chvíľami som si nebola istá, či skutočne cvičím, alebo sa mi to len sníva.

Kalendár hovorí, že sú prázdniny.

- Môj kalendár nehovorí, že sú prázdniny. Prvýkrát sa zastavím možno až budúci rok, keď, dúfam, zmaturujem. Dovtedy to nevidím príliš ružovo. Počas dňa mám množstvo stretnutí, či už s ľuďmi, ktorí potrebujú niečo odo mňa, alebo s ľuďmi, od ktorých potrebujem niečo ja. Okrem toho sa venujem aj nahrávaniu cédečka, a to je časovo náročné.

Spomeniete si na nejaké výnimočné prázdniny, ktoré sa vám vryli do pamäti?

- Všetky prázdniny som mala podobné. Vždy som absolvovala dvojtýždňovú dovolenku s rodičmi v Taliansku alebo v Chorvátsku a potom som niekoľko týždňov strávila u starých rodičov v Zlatých Moravciach, kde mám aj veľa kamarátov. Nič výnimočné, no všetky sa mi vryli do pamäti rovnako.

Tieto sú ale predsa len iné. Na nedostatok činnosti či cestovania sa asi nemôžete sťažovať.

- Nesťažujem sa, no chcela by som ísť na dovolenku. Dúfam, že sa mi to podarí, no najskôr to bude asi až v septembri. Ešte však neviem, či zariskujem a vymeškám v škole ďalší týždeň. V novembri ma totiž čakajú štátnice z angličtiny.

Ako pokračujú práce na vašom debutovom albume?

- Už mám pripravené všetky demonahrávky, na väčšine skladieb sú už kompletné aj aranžmány. Teraz sa ich učím, aby som ich vedela naspievať.

Na aký typ CD sa môžu tešiť vaši priaznivci?

- Fíha! Neviem, či to dokážem špecifikovať. Delím hudbu na konzumnú a kvalitnú. Konzumná je taká, ktorú človek dokáže počúvať počas jazdy autom bez toho, aby si uvedomoval, kde sa jedna pieseň končí a druhá začína. Kvalitná tvorba je tá, ktorá človeka vytrhne z činnosti, zrazu si dá hlasnejšie rádio a zamyslí sa, kto to spieva a čo je to za pesničku. Dá poslucháčovi pocit. Netvrdím, že takých skladieb sa podarí veľa. No závisí to aj odo mňa. Budem sa snažiť.

Album vyjde začiatkom októbra... Ste pripravená na veľký úspech, alebo by ste skôr chceli, aby to bolo pokojné?

- Neviem. Je to môj prvý album. Ku každej skladbe si vytváram vzťah, dávam jej dušu. Najviac sa však teším tak na tretí album. (smiech) Mám šťastie, že nie som tlačená termínmi. Nevydám nič, za čím si nebudem stáť.

Máte zatiaľ zo svojej práce dobrý pocit?

- Nahrala som tri skladby, z toho jedno dueto s víťazom chorvátskej SuperStar Patrikom Jurdičom. To sa čoskoro objaví v rádiách. Bola to príjemná spolupráca, onedlho ma Patrik opäť príde pozrieť na Slovensko.

Ako sa cítite ako najlepšie zarábajúci člen vašej rodiny?

- Tak to je iba za posledné obdobie. Bodaj by som zarábala toľko, koľko si myslíte!

Stará sa vám o peniaze otec?

- O všetko, čo sa týka financií, sa mi stará otec, sama to neriešim.

Čo najväčšie ste si zatiaľ kúpili?

- V poslednom čase dosť investujem do cédečiek. Nedávno som si v jednej predajni objednala trojcédečko aj so živými vystúpeniami Jannis Joplin.

Takže žiadne auto?

- Ešte nemám vodičák. Plánovala som si ho začať robiť koncom tohto roka, ale nevidím to veľmi reálne. Čakajú ma štátnice, stužková... Uvidíme.

Nebodaj šetríte?

- Špeciálne ani nie. Nemám však čas sledovať najnovšie módne trendy v nákupných centrách a míňať na oblečenie. V posledných dňoch sa stravujem často mimo domu, takže to je asi jeden z mála mojich výdavkov. Nejaké peniaze som požičala kamarátom, zatiaľ sa mi to nevypomstilo. (smiech)

Ako ste na tom po súťaži s kamarátmi?

- Moji známi sa rozdelili na dve skupiny. Prvá na mňa pozerá skúmavo, rozmýšľa, či sa ku mne môže priblížiť, pozdraviť ma, hoci som sa predtým s nimi normálne stýkala a komunikovala. Sú nepochopiteľne bojazliví, majú odstup. Druhý extrém sú ľudia, ktorí sa rozhodli, že na mňa majú výhradné právo a mala by som s nimi tráviť 24 hodín denne. Často mi volávajú a keď sa im snažím vysvetliť, že práve to fakt nejde, lebo mám aj iné povinnosti, otočia to proti mne, že som sa zmenila. Samozrejme, sú aj ľudia medzi týmito dvoma skupinami, pretože všetko nie je iba čierne alebo biele. Kamaráti sa nezmenili.

Niektorým deckám zo SuperStar dala súťaž okrem zviditeľnenia aj partnerov. Čo dala vám?

- Skúsenosti a šancu. Myslím si, že aj toto sú dôvody, pre ktoré by sa mali ľudia do tejto súťaže prihlásiť. Fakt. Viem, čo to bolo, keď som spievala tri hodiny päťkrát do týždňa. Teraz spievam tri pesničky päťkrát do týždňa, no za trošku iných podmienok. Mám možnosť vybrať si, kam chcem ísť, čo chcem spievať. Mám šancu urobiť si album, ktorý bude môj. Ak sa niekto venuje hudbe, nech do toho určite ide.

Všetci novinári vás bombardujú otázkami o priateľovi. Ešte na ne vládzete odpovedať?

- Vládzem, kým sa oni vládzu pýtať.

Do koho ste boli platonicky zaľúbená? Koho plagáty ste si lepili na steny?

- To som nikdy nezažila. Nerozumela som tomu, keď mali spolužiačky steny izby oblepené Backstreet Boys, bozkávali ich a po každom prelistovaní časopisu nasledovali zasnené pohľady. Nikdy som nič nezbierala, nezhromažďovala, nelepila.

Mali ste nejaký svoj ideál, trebárs blondiak s modrými očami?

- Fíha! Mne sa páči Lenny Kravitz. (smiech) Ale netvrdím, že preto sa mi bude páčiť každý tmavší a kučeravý chlap. Je to o charizme a o spôsobe, akým sa človek prezentuje.

Pre mnohých ľudí ste ideálom práve vy. Neverím však, že ste dokonalá.

- Ani ja.

Aké muchy má teda Martina Šindlerová?

- No to na seba hádam neprezradím!? Keď som občas nervózna, umývam si zuby dovtedy, kým mi z ďasien netečie krv. To je na mne jediné, čo považujem za nenormálne. Inak sa nijako nevychyľujem.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu