Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najdrahšia je Moskva, Bratislava je drahšia ako Praha

Bratislava je v rebríčku najdrahších miest sveta na 31. mieste
Bratislava je v rebríčku najdrahších miest sveta na 31. mieste

BRATISLAVA - Fascinujúce! Tohtoročný prehľad konzultačnej agentúry Mercer Human Resource Consulting ukázal, že Bratislava je 31. najdrahšie hlavné mesto na svete. Na rovnakom mieste je aj hlavné mesto Španielska Barcelona. V Prahe sa žije o osemnásť priečok lacnejšie.

Najdrahším mestom sveta zostáva Moskva. Prvenstvo si udržiava už druhý rok. Za ňou skončil Londýn, ktorý postúpil z piateho miesta. Bratislava sa na 31. miesto najdrahších miest sveta posunula zo štyridsiateho ôsmeho. Tohto roku sa na rovnakej priečke stretla s Barcelonou. Tá má oproti polmiliónovej Bratislave až tri milióny obyvateľov s predmestiami a leží na pobreží Stredozemného mora.

„Výrazné zmeny poradia od minulého roku sú spôsobené kurzami národných mien. Londýn sa dostal na druhé miesto pre oslabenie dolára. A New York, ako najdrahšie americké mesto, preto klesol o päť miest, z desiateho na pätnáste,“ vyjadrila sa agentúra Mercer. Zaujímavý je aj vzostup afrických miest. Do prvej päťdesiatky ich postúpilo až päť.

Z prehľadu agentúry ďalej vyplýva, že najdrahší hamburger si kúpite v Kodani a najlacnejší v Pekingu. Najviac za šálku kávy zaplatíte v Moskve, najmenej v Buenos Aires.

NAJDRAHŠIE MESTÁ SVETA


Je to výsledok porovnávania viac ako dvesto položiek, ktoré zahrňujú výdavky na bývanie, dopravu, jedlo, oblečenie či zábavu.

1. Moskva
2. Londýn
3. Soul
31. Barcelona
31. Bratislava
49. Praha
143. Asunción
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu