Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Telefónica O2 už získala povolenia na 632 staníc

Telefónica O2
Telefónica O2

BRATISLAVA - Najmenší slovenský mobilný operátor Telefónica O2 získal zatiaľ od Telekomunikačného úradu povolenia na 632 základňových staníc, ktoré slúžia na prenos signálu z mobilných telefónov.

ČTK o tom informoval hovorca úradu Roman Vavro. Podľa podmienok povolenia, ktoré spoločnosti umožnili začať prevádzku, musí Telefónica O2 do 7. septembra spustiť aspoň 400 staníc. Operátor svoj aktuálny počet vlastných staníc v prevádzke nespresnil.

"Či má držiteľ povolenia skutočne minimálne 400 základňových staníc GSM v prevádzke, bude predmetom kontroly zo strany Telekomunikačného úradu," dodal Vavro. Kontrolu však môže úrad spustiť až rok po nadobudnutí právoplatnosti povolenia, teda po 7. septembri.

Telefónica O2 od spustenia komerčných služieb vo februári využívala sieť konkurenčného operátora T-Mobile a súčasne budovala svoju vlastnú sieť. "Výstavba v tejto chvíli napreduje v súlade so schváleným harmonogramom," poznamenal bez ďalších podrobností hovorca spoločnosti René Parák.

Konkurenční operátori Orange a T-Mobile majú spolu takmer 5500 základňových staníc v GSM sieťach pre 900 a 1800 MHz, ako aj pre sieť tretej generácie UMTS.

Telefónica O2 do konca polroka získala 455.000 zákazníkov. Najväčší mobilný operátor v krajine Orange mal na konci vlaňajška 3,01 milióna klientov, aktuálne údaje nie sú k dispozícii. Ďalší konkurent T-Mobile vykázal na konci júna 2,23 milióna zákazníkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu