Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šéf Sociálnej poisťovne by mal dostať odmenu 788 tisíc Sk

Generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Ivan Bernátek.
Generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Ivan Bernátek. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Ivan Bernátek by mal dostať za minulý rok odmenu vo výške 7-násobku jeho platu, čo predstavuje takmer 788 tisíc Sk (cca 24 019 eur).

Návrh na priznanie takejto odmeny minulý týždeň schválila dozorná rada SP pod vedením ministerky práce a sociálnych vecí Viery Tomanovej. Udelenie odmeny šéfovi poisťovne ešte musí schváliť vláda. Dozorná rada v súvislosti s návrhom na priznanie odmeny skonštatovala, že v minulom roku boli splnené všetky úlohy pre generálneho riaditeľa SP vyplývajúce zo zákona o sociálnom poistení.

Podľa zákona o sociálnom poistení môže vláda priznať šéfovi SP odmenu jedenkrát ročne najneskôr do 31. marca kalendárneho roka, a to najviac do výšky 12-násobku jeho mzdy. Mesačná mzda generálneho riaditeľa poisťovne predstavuje 6-násobok priemernej mzdy na Slovensku, čo je v súčasnosti 112 566 Sk (cca 3 431 eur).

Ministerka práce a sociálnych vecí Viera Tomanová predložila do pripomienkového konania začiatkom júla minulého roka návrh novely zákona o sociálnom poistení, podľa ktorého o priznaní odmeny generálnemu riaditeľovi SP mala od začiatku tohto roka rozhodovať len dozorná rada poisťovne. Nakoniec však ministerka takýto návrh z predloženej novely vypustila a kompetenciu rozhodnúť o odmene pre šéfa SP ponechala vláde SR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu