Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Široký: Kožený sa klamstvami snaží zachrániť vlastnú kožu

Juraj Široký
Juraj Široký

BRATISLAVA - Viktor Kožený sa snaží nepravdivými tvrdeniami o Jurajovi Širokom zachrániť vlastnú kožu a nasmerovať vyšetrovateľov na falošnú stopu. Uvádza sa to v stanovisku právneho zástupcu Juraja Širokého Pavla Hagyariho. Zakladateľ Harvardských privatizačných fondov Viktor Kožený v písomnom vyhlásení obvinil slovenského podnikateľa Juraja Širokého, že spreneveril veľkú časť Harvardských fondov. Podľa portálu Novinky.cz píše, že Široký peniaze mal použiť na uplácanie slovenských politikov a ČSSD. Koženého list, ktorý je vo väzbe na Bahamách, poskytli jeho právni zástupcovia.

Hagyari zdôraznil, že spolu so svojím klientom odmieta všetky tvrdenia o neoprávnenom a nezákonnom konaní a obaja ich označili za "nepravdivé a zavádzajúce". Koženého vyjadrenia považujú za súčasť kampane vedenej proti Širokému, ktorej cieľom "nie je objektívne, pravdivé informovanie verejnosti, ale snaha o jeho diskreditáciu, kriminalizáciu a poškodzovanie jeho cti, dôstojnosti a dobrého mena," uvádza sa v stanovisku.

Finančné prostriedky, ktorými disponovala spoločnosť Druhá strategická, a.s. boli použité výlučne na vyplácanie podielnikov Harvardského priemyselného holdingu. S týmito skutočnosťami bola oboznámená nielen česká, ale aj slovenská polícia. V tejto súvislosti neboli vznesené žiadne obvinenia, ani uplatnené žiadne práva v súdnom konaní, zdôrazňuje sa ďalej v stanovisku.

Hagyari pripomína, že už podali viaceré žaloby na ochranu cti a dôstojnosti Juraja Širokého proti médiám zúčastneným na tejto nezákonnej kampani.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu