Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Stav Marka a Miška je naďalej kritický

Marek (vľavo) a Miško Müllerovci.
Marek (vľavo) a Miško Müllerovci.

BRATISLAVA - Zdravotný stav Marka Müllera je aj naďalej, devätnásť dní po operácii, kritický a "jeho vyhliadky na zlepšenie sú veľmi nízke". Aj naďalej sa preto v jeho prípade pokračuje v komplexnej resuscitačnej liečbe.

Klinický stav jeho bračeka Miška "je po ďalšej operačnej revízii brucha bez podstatnejšej zmeny". Informácie zverejnila internetová stránka Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave.

Siamské dvojičky sa narodili 11. apríla tohto roka. Operácia, pri ktorej ich oddelili, sa začala v piatok 14. septembra a operačný tím ju dovŕšil po 19 hodinách 15. septembra. Zákrok bol nevyhnutný, pretože Marek a Miško začali mať problémy s dýchaním. Bez operácie by dnes takmer polroční chlapci neprežili.

Po operácii, ako lekári predpokladali, sa objavili komplikácie. U Marka sťažuje stav rozsiahla infekcia, Miška museli v priebehu posledných dní trikrát operovať z dôvodu prederavenia črievka. Tretí raz, a zatiaľ naposledy, podstúpil operáciu v nedeľu po tom, ako u neho lekári zistili problémy s črievkami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu