Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri Ružomberku havaroval český autobus, zomrel jeden Slovák

BRATISLAVA - V pondelok večer havaroval pri Ružomberku český linkový autobus. Pri nehode zomrel 32-ročný Slovák, osem ľudí sa zranilo ľahko, okrem Slovákov bol medzi nimi i jeden Čech. Škoda bola odhadnutá na pol milióna korún.

ČTK to povedala zástupkyňa policajnej hovorkyne Ingrid Jančulová. Podľa nej 59-ročný vodič autobusu na linke Spišská Nová Ves-Kladno v zákrute na mokrej ceste neďaleko obce Ľubochňa dostal šmyk. Po náraze do svahu sa vozidlo prevrátilo. Vodič nešoféroval pod vplyvom alkoholu. V autobuse bolo 25 cestujúcich a dvaja vodiči. Televízia TA3 pôvodne informovala, že šlo o linku z Košíc do Prahy.

V priebehu dvoch dní ide už o tretiu vážnu dopravnú nehodu autobusu. V nedeľu 2. septembra večer sa zrútil do rokliny na ceste z horského hotela Poľana do Hriňovej v časti Snohy autobus, v ktorom zahynuli štyria ľudia.

Autobus viezol členov folklórneho súboru Hriňovčan, ktorí vystupovali na festivale ľudových hudieb Vyšehradskej štvorky v Horskom hoteli Poľana. Vozidlo v prudkom klesaní prerazilo v zákrute zvodidlá a spadlo asi desať metrov do rokliny. S ťažkými zraneniami previezli do nemocnice aj vodiča.

Dvaja občania SR a poľský vodič zahynuli v pondelok krátko po polnoci pri havárii autobusu neďaleko rumunského mesta Giurgiu. K nehode vozidla s poľskou štátnou poznávacou značkou KNT 6H88, ktorý mala prenajatý slovenská cestovná kancelária.

Pri nehode bolo zranených 11 slovenských občanov. Všetkých zranených previezli do nemocnice v Bukurešti, kde im bola poskytnutá prvá pomoc a absolvovali potrebné vyšetrenia. Deviati z nich, ktorí boli ľahšie zranení, v dopoludňajších hodinách opustili nemocnicu.

Havária slovenského autobusu v Rumunsku: 3 mŕtvi, 11 zranených >>

Pri Hriňovej sa zrútil autobus do rokliny, štyria mŕtvi >>

Nehody autobusov za posledné štyri roky >>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu